Gasztro

Esőt és napsütést is hoz a hétvége

Hullámvasúthoz hasonló, gyorsan változó időjárásra készüljünk hétvégén – szikrázó napsütés és eső is lesz.

Azt hittük, megússzuk, és lesz olyan szerencsénk, hogy a vénasszonyok nyara még tovább kitartson. Nem lesz olyan vészes a hétvége, de sajnos itt az idő, megérkezett a hidegfront az Időkép időjárás-jelentése szerint. Az ország déli részén esik az eső, és sajnos ez még délután is így lesz. Viszont északon örülhetünk, mert csodálatos, szikrázó napsütésben léphetünk ki a munkahelyünk kapuján, hogy apró léptekkel elinduljunk a jól megérdemelt hétvégi pihenésünkhöz. Jó hír, hogy 20 fok felett lesz mindenhol.

Aztán szombaton fordul a kocka, és kárpótlásul a pénteki esőért, délen lesz nyárias, szikrázó napsütés, a szerencsés falvakban, városokban akár 30 fok is lehet. Északon pedig kicsit hűvösebb, felhős idő lesz, szóval érdemes pénteken feltöltődni napenergiával.

Vasárnapra itt az újabb gyenge hidegfront, de nem jut el minden megyébe: északnyugaton, nyugaton hűvös, felhős, szeles időre készülhetünk, elsősorban a nap első felében alakulhat ki majd kisebb eső, zápor. Ezzel szemben a déli és keleti tájakon marad a nyári meleg, Békés, Csongrád megyében akár 30 fokkal is búcsúzhat a szeptember. Szóval nem érdemes a nyári, színes körömlakkjainkat a fiók mélyére süllyeszteni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top