Gasztro

Megvannak a Meki hamburgerújdonságai

Ma eldől, hogy a McKupuszina Burgert, vagy esetleg Petra McNyamiját kérheted ősztől a McDonald'sban. A nép hamburgerei közt sztárokból álló zsűri dönt.

Amióta újságírók helyett bloggerek írják az újságot, és a bolti édességeket is képesek vagyunk saját kézzel előállítani, az a cég lehet igazán jófej, amelyik hagyja kibontakozni a fogyasztóit. Most a McDonald’s enged alkotni tíz lelkes amatőrt, akik megmutathatják: ők aztán tudják, mi kell a népnek.

Húszezerből tíz

Összesen 21 ezren állították össze a saját álomburgerüket az Én hamburgerem nevű alkalmazással a már ismert alapanyagokból, és közülük a közönség szavazta meg a legjobb tízet. Ezeket most a pesti Gyömrői úti McDonald’s konyháján el is készítik, hogy a zsűri kiválassza a legjobb hármat. Nagy a tét, mivel ezeket ősszel egy hétig menüben is kérhetjük az éttermeikben.

Összecsapnak a Meki hamburgertalálmányai

A versenyben összecsap a Petra nevű versenyző McNyamija és a CéCiSzalonnás Marhaburger, és a dadogósokkal, diszlexiásokkal együtt kicsit izgulunk, vajon felkerül-e az étlapra a McKupuszina Burger, amit a szülőfalujáról nevezett el egy rokonszenves vajdasági induló. Ha pedig a MaMot Burger nyer, megszületik az ország saját motorosburgere.

A zsűri, amely dönt: Nagy Feró, Tóth Gabi, Szekeres Dóra, Horváth Ágnes, a hazai McDonald’s ügyvezető igazgatója, Héjja János, három vidéki McDonald’s vezetője és Fábián Viktor, az étterem legnagyobb facebookos rajongója. A szendvicseket Till Attila konferálja fel.

Bemutatkoznak a hamburgerújdonságok

Bakai György az első versenyző, aki a zsűri színe elé járult. A fiáról nevezte el McRichinek a burgert, és azért került bele panírozott csirkehús és hagyma, mert az az egyik kedvence. Egy kis szószt hiányolt a zsűri, de legalább nem egy csúzliszendvics, azaz nem esik szét az ember kezében, így vezetés közben is fogyasztható. Az autóbarát burger után a motorosok szendvicse kerül terítékre.

További képekért kattints a képre!
További fotókért kattints a képre!

A McRanchbe a hölgyek kedvéért egy kis jégsaláta is került, és egy kis retromustár, hogy Nagy Feró ismerős ízt érezhessen. A rutinos zsűritag egyébként az ízfaktort keresi a szendvicsekben. „Ez a vezető eddig, rendes, jó husi van benne. Egyet még harapok, hogy biztos legyek benne” – mondta Feró, tehát nála betaláltak, és a többiek is egyetértően hümmögtek.

Frakciókra bomlott a zsűri

Megérkezett a McKupuszina burger, amivel a Lajkó Félix-es karakterű ötletgazda a vajdasági Kupuszinán lakó emberek étkezési szokásait próbálta tükrözni. Egyébként színházi rendező, aki most a hamburgereken élte ki alkotószenvedélyét. „Nekem ez nagyon férfias” – ítélt Tóth Gabi, és legyezgette a száját a csípős paprikás szósz miatt. Kiderült, érdemes lett volna zöldséget használni, hiába nem eszik arra a jégsalátát, mert összetartja a szendvicset, így viszont szétcsúszik.

Megszületett Tóth Gabi kedvence, az első, nő által alkotott burger: a fokhagymás ropogós, de Nagy Feró rögtön rákontrázott: „Én úgy gondolom, hogy a hamburger marhahúsból van, és folyik belőle ki minden, ennek épp csak hogy megmutatták a szószt.” A zsűri női és férfi frakciókra bomlott.

A Mézeskirály ízvilága megosztó

Petra McNyamiját a fekete olívabogyónak köszönhetően dicsőítették, közben a húszéves szendvicstervezőlány megragadta az alkalmat, hogy hadjáratot indítson a nadrágként viselt leggings ellen, amiben teljes vállszélességgel támogatjuk. A CéciSzalonnás Marhaburgerrel újabb férfias szendvicset mutatott be a tervezője, és megtudtuk, a Céci igazából a Béla becézése. Feró ezzel is elégedett, neki legfeljebb egy kis vodka hiányzott volna belőle.

A Mézeskirály burger gazdája egy újabb fiatal lány, aki imádja a Forma–1-et, és az egyik zsűritagtól azonnal ígéretet kapott, hogy kiviszi egy versenyre. A szendvics ízvilága viszont nem állt össze a zsűrinek. A Gringo51 21 éves alkotója egy pécsi egyetemista, aki amerikai focizik. A külalakra ötöst kapott. „Bingo ez a Gringo” – dobta be Feró. Az utolsó játékos az IdeVele burger retromustárral, hagymával, fűszeres hússal, de nem rajonganak a kompozícióért.

Megvannak a győztesek

A zsűri visszavonult, a szempontok összecsaptak. Két szendvicsnél egyértelmű döntés született, de itt helyezések már nincsenek. A három győztes burger: a MaMot motorosburger, a McRichi és a klasszikus ízvilágú RanchMcBeef. A marhahús tényleg dominál, csak a McRichi csirkés. A lányoknak ezúttal nem jött össze, mindhárom győztes burgertervező fiú. „Láttuk, hogy vannak itt hamburgerteremtő energiák, azt is, hogy nem könnyű jó szendvicset készíteni, de az ügyes versenyzőknek köszönhetően fantasztikus összeállítások születtek” – vonta le a tanulságot Horváth Ágnes ügyvezető igazgató.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top