Gasztro

Arany is van a világ legdrágább muffinjában

Bár a gasztrokülönlegesség dísztárgynak is beillene, nem érdemes hazavinni és betenni a vitrinbe. Annál ugyanis hamarabb megadja magát.

Organikus vaj és liszt az Egyesült Királyságból, Amedei Porcelena luxuscsokoládé Toszkánából, ugandai vanília és 23 karátos, ehető aranylapok – ezeket a hozzávalókat kell beszereznie annak, aki a világ legpuccosabb muffinjának elkészítésével szeretne próbálkozni. Persze az édesség készen is megvásárolható Dubajban, a Bloomsbury’s cukrászdában. Az ára átszámítva „potom” 235 000 forint.

Arany is van a világ legdrágább muffinjában

 

Bár sajtóértesülések szerint eddig még senki sem rendelt az Arany Főnix névre keresztelt muffinból, az biztos, hogy ha valaki meg akarná kóstolni, két napot kell várnia rá, ennyi időbe telik ugyanis elkészíteni. Az édességet stílszerűen aranytálon, aranykanállal szervírozzák, a vendég azonban nem sokáig gyönyörködhet benne, ugyanis a kreáció negyed óra alatt darabjaira esik: a csoki elolvad, az aranylapok lepotyognak és az íze is megváltozik, mégpedig nem előnyére.

„A célunk az volt, hogy újraértelmezzük a muffin jelentését. Miért ne lehetne olyan jó az íze, mint ahogy kinéz, és miért ne nézhetne ki olyan jól, mint amilyen az íze?” – fejtegette egy brit lapnak Shafeena Yusuff Ali, a Bloomsbury’s alapítója.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top