nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Húsos torta az új esküvői tortatrend

Húsos torta az új esküvői tortatrend

A csokoládé, a marcipán, sőt a sokáig oly felkapott vajkrém és az extravagáns gránátalma is a múlté. Újabban már a húsos esküvői torta a menő.
NLCafé
f Ajánlom

Húsos torta az új esküvői tortatrendNagy-Britanniában új esküvőitorta-divat van kibontakozóban: a trendérzékeny párok újabban nem édes-krémes és persze kellőképpen dizájnos tortacsodákkal, hanem sokkal prózaibb, húsos pitékből emelt desszerttel ünneplik lakodalmukat.

A csirke-, illetve disznóhússal töltött, különböző méretű húsos pitéket az emeletes torta emeleteihez hasonlóan pakolják egymásra, majd jellemzően élő vagy művirággal és szalagokkal díszítik, hogy azért a szükséges esküvői pompa is meglegyen, a torta tetejére pedig természetesen menyasszonyt és vőlegényt mintázó figurák is állíthatók. Akadnak azonban olyan megrendelők is, akik nem csupán ízben, de dekorációban is szeretnének eltérni a hagyományostól: nekik a zöldséges-petrezselymes díszítést ajánlják.

Egy ilyen torta általában 60-70 centiméter magas, a súlya 7-9 kiló, az ára pedig mérettől, kidolgozottságtól függően 120–180 font, azaz nagyjából 40 000 – 65 000 forint körüli.

Mit szóltok az ötlethez? Rendelnétek ilyet az esküvőtökre?

Megosztás Facebookon