Gasztro

Megvan a világ legegészségesebb vacsorája!

Lazacpástétom, joghurtzselé és serpenyős csirke – ezek a legegészségesebb kaják, de miért is?

Megvan a szupervacsora! – ennél egészségesebb kaja nincsA tudósok fogták magukat és górcső alá vették a gyártók által egészségesnek nevezett ételekre írt feliratokat  – számol be a Daily Mail. Kíváncsiak voltak, mitől egészséges az egészséges. Több mint 4000 reklámmondatból 200 marad, amiről a kutatók azt mondták: igen, ettől valóban egészséges egy étel, ennek tényleg van tudományos alapja.

A Leatherheadi Táplálkozástudományi Intézet osztott és szorzott, és íme a világ legegészségesebb vacsorájának képlete!

Friss és füstölt lazacpástétom, ezzel kell kezdeni egy „szupervacsorát”, mert a benne lévő omega–3-zsírsavak jót tesznek az artériáknak, a szívnek és az agynak. Ha még rádobunk egy lapáttal, akkor csakis zöld saláta jöhet hozzá szigorúan szűz olívaolajjal, ami beállítja a koleszterinszintünket.

A szupervacsoránkat pedig úgy tehetjük teljessé, ha serpenyős csirkével folytatjuk – szigorúan lencsével és zöldségekkel. A húsban lévő proteinek növelik az az izomtömeget, a lencse pedig energiát ad. Nagy szerencsénkre a „szupervacsorába” még egy totál egészséges desszert is belefér, aminek nagyon örülünk: egy kis joghurtzselé cukormentes karamellszósszal. A fincsinek hangzó édesség jót tesz az emésztésnek és a vércukorszintet is beállítja. A tetejére pedig, aki a legegészségesebb ételek legegészségesebbikét akarja rakni, diót tesz. A tudósok szerint 30 gramm dió egy nap, és olyan rugalmasak lesznek az ereink, hogy csak na…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top