Gasztro

1 millió követője van az ételfotós kislánynak

A 9 éves kislány semmi mást nem csinál, mint lefotózza a saját aznapi ebédjét a sulija menzáján. Mozgalmához már több, más országban élő diák is csatlakozott.

1 millió követője van az ételfotós kislánynakMartha Payne megunta, hogy a sulijában mindig ugyanazt az egészségtelen fogást eszi, valami másra vágyik. Egy 9 éves lány hangját azonban nehezen hallják meg, így aztán blogot indított, ahova minden egyes nap feltölti az aktuális ebédjét. Pontozza, hogy az adott étel mennyire volt finom, egészséges és azt, hogy volt-e benne hajszál. A kislány blogját hamar felfedezték a hozzá hasonló korú iskolások, akik lelkesen küldözgetik a saját ebédjüket.

Japánban például sok halat adnak ebédre, Finnországban sűrű leves és vajas barna kenyér a menü, Amerikában pedig mindig van valami jó cukros fogás is a tálcán. Angliában elég sanyarú a helyzet, az egészséges fogások kimerülnek a párolt zöldborsóban és az öntet nélküli salátában, ami mellé valamilyen előre legyártott tartósítószer-bomba kerül. Az angol gyerekek helytelen táplálkozására már Jamie Oliver is megpróbálta felhívni a figyelmet, de sajnos neki is csak átmenetileg sikerült bevinni a menzákra a friss, helyben készült ételeket.

Nézz szét máshol, mi a menü!

Nézz szét máshol, mi a menü!

Ehhez képest itthon sokkal jobb a helyzet, bár arról folyamatosan vitáznak, hogy az egy főre jutó pénzből sokkal jobb fogásokat is kaphatnának a kicsit, de a mi gyerekeink legalább nem fagyasztott pizzát és hamburgert kapnak ebédre. 

A te gyereked mit eszik ebédre?  Ha van jó fotód, küldd be, és mi elküldjük a Marthának, hátha Magyarország is felkerül a blogra. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top