Gasztro

Kiderült, hol ehetjük a legjobb hurkát

Fűrészporosat és sok petyhüdt, szétfolyósat is találtak a tesztelők a hentesektől hozott hurkák között.

Több mint húsz hentestől nagyjából ötven hurkát tesztelt a Hentesnél Evők Baráti Köre, akik a Facebookon szerveződnek, és jelenleg 1880 tagnál járnak. A nyertest a Dohány utca 47. szám alatti hentesnél sütötték, ők győztek a májas és a véres kategóriában is, olvasható az Élelmiszer Online-on. Az viszont még nem biztos, hogy ez a város legjobb hurkája is egyben.

A baráti kör ugyanis összesen hetvenhét hentest tart nyilván Budapesten, és a teljes merítéshez 150 hurkát kellett volna megkóstolniuk. A jövő hurkáit viszont a mostani győzteshez viszonyítják, és ha találnak jobbat, hírt adnak róla. Egyébként előkelő helyen végzett még a Hajós utca 21., a Csömöri út 9. és az István út 44. szám alatti hentes.

forrás: Facebook
Forrás: Facebook

Nemet mondtak a párolt hurkára

A teszt alapján a hurkák között nem is ízben, hanem állagban tapasztaltak legnagyobb különbségeket. „A kemény fűrészporostól a finomon át a petyhüdt szétfolyósig minden van, és az élvezeti érték szempontjából ennek talán nagyobb jelentősége van, mint az íznek – írják a hentesnél evők a Facebook-oldalukon. – A párolás nem a megfelelő eljárás a hurka elkészítésénél, nem véletlenül mondja a köznyelv azt, hogy hurkát sütök, és nem azt, hogy hurkát posírozok.” A másik megállapításuk, hogy sok a rizses hurka, kevés viszont a zsemlés. Ti hogyan szeretitek?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top