Gasztro

Fizetés nélkül kiugrottak az 55. emeleti étteremből

A négy ejtőernyős az életével játszott. Viszont a vacsora ingyen volt.
Forrás: 7 News
Forrás: 7 News

Néhány nappal ezelőtt négy öltönyös férfi ült be a híres melbourne-i Rialto torony – a déli félteke legmagasabb irodaépülete – 55. emeletén található, méregdrága étterembe. Megvacsoráztak, iszogattak, majd ahelyett, hogy rendezték volna a számlát, mind a négyen kimentek a mosdóba, átöltöztek, kimásztak az erkélyre, és bázisugrással távoztak az épületből.

A bázisugrás különösen veszélyes sportág, olyan ejtőernyős ugrás, melyet 800 méternél kisebb magasságból, általában épületekről, hidakról vagy épp sziklafalakról hajtanak végre, e célra kifejlesztett, speciális ernyőkkel.

A négy ismeretlen férfi 243 méter magasból vetette ki magát és mindannyian épségben értek földet. Lenn az utcán pedig a szemtanúk beszámolója szerint már egy autó várta őket, mellyel elhajtottak. Azóta sem bukkantak a nyomukra.

Az étterem tulajdonosa, Shannon Benett az egyik ausztrál tévécsatornának úgy nyilatkozott, az ugrók vélhetőleg jó előre, alaposan kitervelték „hőstettüket”. Azt is pontosan tudták, hogy a ruhájuk alatt kell rejtegetniük a sportfelszerelést, mivel az étterembe nem engednek be nagyobb csomagokat, táskákat. A tulajdonos most azt tervezi, hogy még szigorúbb biztonsági intézkedéseket vezet be, és egy időre az erkélyt is lezáratja, nehogy követői akadjanak a vakmerő négyesnek, akik esetleg már nem ússzák meg ép bőrrel a kalandot.

Egy angol nyelvű híradás az esetről:

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top