Gasztro

Fehér és ananászízű az új eper

Angol nyelvterületen "Pineberry"-ként emlegetik a fehér epret, amely érdekes keveréke az ananásznak és a földiepernek. Azért elég furán néz ki.
A hagyományos eper tesója ananászízű
A hagyományos eper tesója ananászízű
Fotó: abcnews.com

Elsőre valószínűleg sokan azt gondolják, hogy megint egy génmanipulált élelmiszercsodát kísérleteztek ki, hiszen az ananászízű, fehér földieper mintha a két gyümölcs keresztezéséből született volna. Míg azonban a nemrég elhíresült, mag nélküli paprika hosszú évek kísérletezéseinek köszönhetően került piacra, a fehér, ananászízű epret készen tálalta a természet: állítólag Dél-Amerikában fedezték fel az apró gyümölcsöt holland termesztők, akik a magjait Európába hozták, majd melegházakban kezdték el termeszteni a különlegességet.

Azt még nem tudjuk, nálunk beszerezhető lesz-e a tengerentúlon és Nyugat-Európában már korábban is értékesített fehér eper, amelynek szezonja április elején kezdődik és nagyjából öt hétig tart. Ha megtehetjük, mindenképpen kipróbáljuk majd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top