Gasztro

1000 forintból: sütőtökös vegavacsi

1000 forintból főzni nem egyszerű. Legyen minőségi, tápláló, hiszen egy család vacsoráját mégsem lehet elalibizni, és azt is figyelembe kell vennünk, hogy extrém hozzávalókból nem főzhetünk. Nem adhatunk mindig salátát, és a tészták is unalmasak lesznek egy idő után. Új sorozatunk első része következik.

1# Recept

1000 forintból: sütőtökös vegavacsiSütőtökös gnocchi fokhagymás tejszínes spenóttal (1040 forint)

Hozzávalók 4 személyre:

1 kg sütőtök – 150 forint
25 dkg krumpli – 25 forint
1 kg liszt – 130 forint
1 csomag mirelit spenót – 400 forint
2 dl tejszín – 300 forint
1 tojás – 35 forint
Ami volt otthon: olívaolaj, só, bors, fokhagyma

A tököt és a krumplit sütőben puhára pároljuk, majd villával összetörjük őket. Összedolgozzuk a liszttel, a tojással, valamint adunk hozzá sót és borsot. Jók kezelhető, de kicsit nyúlós tésztát kell kapnunk a végén. A gnocchihoz szükséges liszt mennyiségét nehéz előre meghatározni, mivel a krumpli és a tök víztartalma ezt nagyban befolyásolja. A kész tésztából ezután 1 centi átmérőjű kígyókat formázunk, majd 2 centis darabokra vágjuk. A levágott darabok széleit megigazgatjuk, hogy gnocchi formájuk legyen, majd lobogó sós vízben puhára főzzük őket.

Ha valakinek nincs kedve deszkán pepecselni, vagy túl ragadós lett a tészta, akkor egyszerűen formázzon a kezével gombócokat.

Miközben a gnocchi fő, egy másik edényben olajon pároljuk meg a spenótot és a fokhagymát, majd öntsük rá a tejszínt, 1-2 percig forraljuk, majd a szószt öntsük a tésztára.

Tippek:
– Ha tök túl vizes, akkor érdemes kinyomkodni a levét, ugyanis minél nedvesebb, annál több lisztet fog felvenni a tészta és esetleg megkeményedhet.
– Ha valakinek van otthon a hűtőjében kolbász vagy gomba, az rakhat belőle a spenót mellé.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top