Gasztro

Extra díjat szed gyerekes szülőktől egy étterem

A fogyasztáson felül plusz díjat is kell fizetniük azoknak a szülőknek, akik kisgyermeküket is magukkal hozzák.
A kép illusztráció
A kép illusztráció

A nyugat-londoni Cosmo étterem a legkevésbé sem ideális helyszín egy családi ebédhez. Itt ugyanis az elfogyasztott ételek és italok árán felül fejenként 3 fontot, azaz nagyjából 1000 forintot számol fel a jelenlévő kisgyermekek után, mintegy „fájdalomdíjként”, amiért azok zavarják a többi vendég nyugalmát.

Az extra díjat azonban abban az esetben is meg kell fizetni, ha a gyermek történetesen csendben és nyugalomban üldögél az anyja ölében vagy az asztalnál, és senkit sem zavar. Sajtóértesülések szerint a minap előfordult például, hogy a díjat egy olyan anyukával is kifizettették, akinek 6 hetes kisbabája az étteremben tartózkodás idején egész végig békésen aludt. Amikor az anyuka megkérdezte, mégis miért kell fizetnie alvó gyermeke után, a pincér azt válaszolta, hogy azért, mert „foglalta a helyet”.

A londoni étterem egyébként nem az első olyan vendéglátóegység, ahol nem szívesen látják a gyerekeket. Egy pennsylvaniai étteremből például  egyenesen kitiltották a 6 év alatti gyermekeket, arra hivatkozva, hogy túlságosan zajosak. Sőt, a floridai Disney Worldben is üzemel olyan étterem, ahová 10 éven aluli gyermekkel tilos belépni. Biztos sokan felhördülnek, de tény, hogy egyik hely sem ment tönkre, sőt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top