Gasztro

Pénztárcakímélő fogások néhány hozzávalóból

Olcsón jót főzni olyan művészet, amiben a nagymamák a legjobbak, de azért megpróbálhatod utánuk csinálni modern, a krumplis tésztánál és dödöllénél könnyebb fogásokkal. Két szuper ötlet.
Pénztárcakímélő fogások néhány hozzávalóból
Villámgyors desszerteket keresel ebéd utánra? Sütés nélküli édességeket ajánlunk!

Üresen tátong a hűtőd, és a pénztárcádat is megviselte az iskolakezdés? Két olyan húsételt mutatunk, amelyekhez viszonylag olcsón beszerezheted a húst, a többi alapanyag pedig általában minden háztartásban megtalálható.

A fehér húsok kedvelőinek egy gyors, 15 perc alatt összedobható csirkemellet ajánlunk, amihez még fokhagyma, oregánó, só, bors, olívaolaj és szárított chilipehely kell (utóbbit persze helyettesítheted sima chiliporral is).

A csavar a receptben az a fokhagymapép, amit fokhagyma, kevés olaj és a fűszerek összekeverésével nyerünk, a csirkemellen kialakított „zsebekbe” töltünk, majd bekenjük vele a csirke külső részét is. Utána már csak sütni kell, nagyjából 20-25 percig, és kész is. A receptért kattints ide!

Pénztárcakímélő fogások néhány hozzávalóbólA férfiasabb fogásokra vágyóknak a mustáros-morzsás sertészelet lehet az ideális ebéd, amihez a sertéshúson (például karajon) kívül csak vaj, friss petrezselyem, mustár, só, bors és zsemlemorzsa kell.

Elkészítése pofonegyszerű: az olvasztott vajból, petrezselyemből, mustárból és morzsából készített keverékkel kell beburkolni a sózott-borsozott, kevés mustárral bekent hússzeleteket, átsütni, végül kicsit meggrillezni a tetején a morzsát. A receptért kattints ide!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top