Gasztro

Hatalmas vihart kavart a gyerekeknek szóló fogyókúrás könyv

Még nincs az üzletekben, de máris botrányt kavart a Maggie goes on diet, vagyis Maggie diétázik című könyv, ami a túlsúlyos gyerekeknek akar segíteni a fogyásban.
Hatalmas vihart kavart a gyerekeknek szóló fogyókúrás könyv
Etess sok zöldséget és gyümölcsöt a kicsikkel, akkor nem fognak elhízni!

A könyv főhőse a 14 éves Maggie, aki folyton csúfolt, elhízott lányból válik az iskolai focicsapat sztárjává. Persze ez nem megy egyik napról a másikra, Maggie-nek le kell mondania az egészségtelen ételekről, és rá kell szoknia a rendszeres mozgásra. Cserébe viszont folyamatosan nő az önbizalma, és az iskolában is egyre népszerűbb lesz.

Az Amazon oldalon előrendelhető, októberben megjelenő könyv máris hatalmas vitákat váltott ki a szülők, illetve a szakértők (pedagógusok, pszichológusok) körében. Sokak szerint ugyanis a kötet aneroxiára buzdítja a gyerekeket, illetve azt sugallja, hogy sose legyenek elégedettek azzal, amit a tükörben látnak, ezzel pedig visszafordíthatatlan pszichológiai károsodást szenvednek.

A könyv szerzője, Paul M. Kramer visszautasította ezeket a vádakat, és arra hivatkozott, hogy Amerikában aggasztó méreteket öltött a gyerekkori elhízás, ezért igenis szükség van az ilyen jellegű könyvekre, ráadásul ő nem azt állítja, hogy a kicsiknek diétázniuk kell, sokkal inkább az életmódjuk megváltoztatására buzdítja őket. (Kérdés persze, hogy akkor miért ez lett a könyv címe…) Ellenzői szerint azonban Kramernek nincs tapasztalata a gyermekétkeztetés terén, ráadásul ő maga sem mondható éppen soványnak.

Többen egyébként odáig mentek, hogy megfenyegették az Amazont, amennyiben továbbra is előjegyzést vesz fel a könyvre, akkor bojkottálni fogják az online könyvkereskedő oldalt.

Szerinted se kéne kiadni a könyvet, vagy éppen ellenkezőleg, igenis szükség van rá?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top