Gasztro

Megennéd a kutya vacsoráját?

Magyarországon is előfordul, hogy a gazdik ugyanúgy főznek kedvenceikre, mint a családjukra, de a világ több pontján működnek már kutyaéttermek, ahol olyan fogásokat kínálnak az ebeknek, amelyekkel nagyon elégedettek lennénk egy-két üzemi menzán.

Megennéd a kutya vacsoráját?Japánban, az Egyesült Államokban és Oroszországban is működnek ma már direkt a kutyáknak szóló éttermek, amelyekben a gazdi „mellékszereplő”, legfeljebb annyi dolga van, hogy kiválassza a kedvencének rendelendő menüt.

Ezeken a helyeken az alapanyagok nagyjából ugyanazok, mint egy hagyományos vendéglőben, persze annyi kivétellel, hogy ügyelnek arra, mit kaphatnak az állatok, illetve mivel nem szabad(na) őket etetni. Sokféle hús van például az étlapon, amit általában rizzsel és/vagy zöldségekkel kombinálnak, a desszertek pedig nem cukrosak, leginkább csak külsejükben emlékeztetnek édességekre.

A kaják legtöbbször olyan jól néznek ki, hogy simán megennénk őket mi is, sőt sokszor összetéveszthetők egy „emberétterem” fogásaival.

Íme néhány fotó, teszteld le, hogy te megennéd-e Morzsi vacsoráját!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top