Gasztro

Másnapos vagy? Itt reggelizhetsz jót!

Budapesten zajlik a Sziget fesztivál. Persze vannak, akik máshol érzik magukat jól hétvégente. Egy biztos: vannak esték, amikor az elfogyasztott alkoholmennyiség garantálja, hogy másnap – ha egyáltalán ételre bírsz gondolni – veszettül kívánod a tápláló, kalóriában gazdag, finom reggelit. Ajánlunk néhány tuti reggelizőhelyet másnapra, ahol helyrehozhatod a gyomrodat.
Öt bevált reggelizőhely másnaposoknak
Lángossal kezelnéd a másnaposságot? Ha bevállalod az otthoni sütést, ki se kell mozdulnod!

Culinaris –ínyenceknek

Ha a harmadik vödrös koktél után még benyomtál egy vacak fesztiválhamburgert meg egy óriáspalacsintát, és elhatároztad, hogy soha többet nem eszel ilyesmit, javíts egy kicsit az összképen a Culinaris delikátbolt reggelijével.

Az egyik Culinaris viszonylag közel esik a Hajógyári-szigethez (az Árpád híd mellett, Perc utca), isteniek a friss hozzávalókból készült szendvicsek, de vasárnap például nincsenek nyitva. A Balassi Bálint utcai Culinarisban azonban  vasárnap tíztől (hétköznap 8-tól) kérhetsz lágy tojást, tükörtojást és omlettet is, a feltétet pedig aszerint variálhatod, hogy éppen mit kívánsz. Másnapos gyomornak a prágai sonkásat vagy a Gruyére sajtosat ajánljuk. Jó választás a Croque Madame is besamellel, sonkával, sajttal és tükörtojással. Az árak elég húzósak, de nem fogsz sokkal többet fizetni, mint egy étkezésért a Szigeten.

Pastrami – szuper terasz

Fotó: pastrami.hu
Fotó: pastrami.hu

Szintén Óbudán, a Lajos utcában van a Pastrami étterem, ahol kínálnak reggeli menüt is. Ez már az a hely, ahol akár órákig eleszegethetsz a hangulatos teraszon, míg próbálsz magadhoz térni. 8-tól nyitva vannak és olyan tartalmas fogásokat kérhetsz, mint az angol reggeli, amiben a tükörtojás mellett kolbászt, sült szalonnát, paradicsomos babot, sült paradicsomot is találsz, mindezt pedig pirítóssal fojthatod le. Kevésbé bevállalósaknak van szalonnás rántotta, főtt debreceni, virsli és meleg szendvics is.

Ha menüben kéred a fogásokat, még 2 dl frissen facsart narancslevet is kapsz, ami életmentő lehet a kínzó szomjúságban. Az árak itt sem alacsonyak, de 1000-1200 forintból már jól lehet lakni, angol reggeli menüben 1350 forint.

Fotó: Déryné Bisztró Facebook oldala
Fotó: Déryné Bisztró

Déryné – villásreggelihez

Szögezzük le, a Krisztina téri bisztró nem az a hely, ahova beeshetsz a legszakadtabb fesztiválszerkódban, viszont ha a buli másnapján nem mész dolgozni, beülhetsz ide villásreggelizni (hétköznap fél 8-tól, hétvégén 9-től).

A legtutibb: helyben sütik a kenyeret, az mindent visz. Kérhetsz virslit, croque monsieur-t, angol és francia reggelit, vagy megrendelheted a nagyinál töltött napokat idéző reggelit: körözött, lágy tojás, sonka, kolbász. Ínyenceknek: burrito, eggs benedict, kacsamáj-terrine. Drága hely, de „egyszer élünk” alapon érdemes kipróbálni.

Café Farger – laza hangulat

Ha inkább Pesten ülnél be valahova, a belvárosban több klassz helyet is találsz. Ezek egyike a laza hangulatú Café Farger, ami az MTV-székház és a Parlament közelében van, jó időben terasszal. Finomak a meleg szendvicsek és a wrapek, kínálnak tojásételeket és rántottás bagelt is.

Mi biztos bundás kenyeret ennénk és hogy jóvá tegyük a testünkkel szemben elkövetett bűnöket, kérnénk mellé egy gyümölcsmix turmixot is. Reggeli 7-től, hétvégén 9-től.

Bock Bisztró – élményreggeli

Fotó: bockbisztro.hu
Fotó: bockbisztro.hu

A másnaposság legjobb ellenszere a nagykörúti Bock Bisztróban elköltött reggeli (8-tól 11-ig), ami estig tutira biztosítja a kalóriaszükségletedet is. Bíró Lajos séf reggelije nem a megszokott szendvics-péksütemény-tojásétel sémákra épül, annál sokkal izgalmasabb.

Háborgó gyomrodat azonnal helyrehozza a pho leves (vietnami leves marhahússal vagy csirkével), a stifolderes meleg szendvics vagy a Gazdag gazda reggelije (3 tojásos omlett májas hurkával, szalonnával, vargányán, tetején libamájjal). Kutyaharapást szőrével? Rendelj egy pálinkás teát is!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top