Gasztro

Ettél már ilyen izgalmas formában sárgabarackot?

Lassan leérik a sárgabarack: addig kísérletezz vele, míg lehet! Adhatod például húsok mellé is – komplett menü kajszira építve.
4 izgalmas sárgabarackos fogás
Lekvárt is főznél a sárgabarackból? Segítünk!

Ha eddig azt gondoltad, hogy sárgabarackból csak lekvárt és süteményt érdemes gyártani, akkor itt az ideje, hogy átgondold ezt a dolgot. A kajszi ugyanis istenien kiegészíti a sós ételeket is, derült ki az Agárdi Pálinkafőzde sárgabaracknak szentelt napján.

Az egyik legjobb magyar pálinkafőzde számára kiemelten fontos, hogy megfelelő érettségű, kitűnő minőségű gyümölcsökből készítse a pálinkáit, és arra is figyelnek, hogy éttermük fogásaiban megjelenjenek a szezonális gyümölcsök. Ha arra jársz, érdemes betérni, és megkóstolni Gyöngyösi János séf málnára, barackra, szilvára… komponált menüjét.

Harmath Csaba, a Sülvefőve egyik séfje is nekiindult, hogy kiderítse, melyek a legfinomabb barackos fogások. Elsőként egy házi füstölésű kacsamell került az asztalra, amit a konyhafőnök vaníliás kajszibarackos mártással varázsolt elegáns fogássá. Vendégváró előételnek kitűnő, ha kipróbálnád, kattints ide!

Kacsamell vaníliás kajszibarackos mártással
Kacsamell vaníliás kajszibarackos
mártással

Az előételt egy nyárias ízvilágú kajszileves követte, amit lehűtve, citromfűvel és joghurthabbal tálaltak. Pillanatok alatt elkészíthető, a joghurthab pedig igazán különlegessé teszi. Készítsd el te is, a receptet itt megtalálod.

Nyárias ízvilágú kajszileves
Nyárias ízvilágú kajszileves

Sose gondoltuk volna, hogy a sárgabarack ennyire jól működik a sertéshússal, de a malacoldalasból a legjobbat hozta elő a zöldfűszerekkel ízesített mártás. Köretként Gyöngyösi séf vajgombócot kínált, ha kíváncsi vagy, hogyan készült, kattints ide!

Oldalas zöldfűszerekkel ízesített kajszimártás
Oldalas zöldfűszerekkel ízesített
kajszimártás

Természetesen nem maradhatott el a barackos desszert sem, a kajszis pite ezúttal kemencében sült, de valószínűleg akkor sem lesz panasz, ha sütőben készíted el. A hatást tovább fokozhatod étcsokoládéból készült, sűrű sodóval. Jó sok tojás szükséges ehhez a recepthez, de érdemes nekiállni. Kattints a receptre, ha megjött az étvágyad!

Kajszibarackos pite
Kajszibarackos pite

Érdekel, hogy Csaba melyik ételt javasolja neked a leginkább? Nézd meg videónkat, ahol minden fogásról elmondja a véleményét!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top