Gasztro

Rendhagyó menü a Sülvefőve séfjeitől

Ezúttal Wossala Rozina, Szőke Jani és Hernyák Tomi receptjei közül válogattunk. Van köztük hagyományos, villámgyors és egészen rendhagyó is.
Rendhagyó menü a Sülvefőve séfektőlTudtad, hogy a horoszkópod azt is elárulja, mit főzzél vagy egyél?

Hernyák Tomi padlizsánkrémreceptje, ahogy ő mondja, rém egyszerű, viszont cserébe isteni ízekkel bír. Pirítsatok hozzá kenyeret egy kis olívaolajon, és már meg is van a tökéletes társa! Tomi szerint egy finom savú, testes fehérbor passzol mellé – például tokaji száraz furmint.

Főételnek jöhet egy hazai klasszikus? Mondjuk egy csirkecombpörkölt, ahogy Szőke Jani készíti? Azt mondja, szerinte a tarhonya a nyerő köret mellé, az elmaradhatatlan kísérő pedig az ubisali. Annak pedig, aki úgy szereti: vastagon tejfölt mindenre!

A desszertet Wossala Rozina receptjei közül választottuk. És bár az epres, fehér csokis rizottó kókuszfagyival saját elmondása szerint kissé flúgosnak tűnhet, de higgyétek el, az őrület bizony édes, mint a méz – ám ezt az ízt csak őrült ismerheti… Ezért is buzdít titeket egy kis bolondozásra, édes bűnbeesésre!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top