Gasztro

Azonnal célba vesszük a kávét – elkészült a reggeli rutin térképe!

Érdekes dolog derült ki egy közelmúltban elvégzett felmérésből: hazánkban a megkérdezettek több mint fele, miután kibújt az ágyból, nem a fürdőszobába megy, hanem azonnal a konyha és a kávégép felé veszi az irányt.

Kávé, az első lépés ébredés utánNemrégiben mi is kávékat teszteltünk!

Ahányan vagyunk, annyiféleképpen ébredünk. Van, aki még szeret lustálkodni egy kicsit. Van, akinek reggel a személyes higiénia a legfontosabb. Az egyik kávégyártó cég megbízásából készült, friss felmérés szerint legtöbben azok vannak, akiknek az első, álomittas és kóválygó lépései a konyhába vezetnek, hogy gyakorlatilag még csukott szemmel nyomják meg a kávégép bekapcsológombját. Igen, csipa ellen még mindig egy jó erős fekete a leghatásosabb. Vagy egy tejeskávé, mert az még kényeztet is egy kicsit. Nem is beszélve arról, hogy akár még életet is menthet.

Az egyik nagy online weblapon megkérdezett emberek többsége így a reggeli rutin elengedhetetlen részének nevezte a kávézást. Olyannyira, hogy a legtöbbünk ragaszkodik is a jól bevált reggeli szokásokhoz: a megkérdezettek háromnegyede minden napját ugyanúgy indítja, és csupán egynegyedük cselekszik reggelente másképp. A válaszok alapján tehát két típus rajzolódik ki: a szokások rabjai és a rögtönzők, akik a pillanatnyi hangulatuknak megfelelően döntik el, hogyan induljon a nap. A rutinokhoz ragaszkodók a kávézást a reggeli menetrend legfontosabb részének tekintik: kétharmaduk vallotta, ez a legelső dolga felkelés után. Őket az sem befolyásolja, hogy hétköznap vagy hétvége van-e.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top