Gasztro

Jön a metróbisztró?

Normálisabb vonatokon mindig is volt büfékocsi, ahol utazás közben lehetett enni-inni. Amerikában elgondolkodtak azon, mi lenne, ha ezt a metrón is bevezetnék?
Jön a metróbisztró?Panna cottát mi is ajánlhatunk nektek. Rögtön mindjárt ötfélét is!

Életünk jelentős részét utazással, ingázással töltjük. Nem lenne kellemesebb a kapkodós reggeli indulás, ha útközben meg is reggelizhetnénk? De nem ám csak úgy, futtában, hanem rendesen, pirítóssal, lekvárral, vagy akár lágy tojással? Bizarrnak tűnik az ötlet? A hazai viszonyokat ismerve, meglehet… De nem Amerikában! Ott ugyanis egy csapat kalandorlelkű gasztromán úgy gondolta, bisztrókocsivá alakítja egy manhattani metrójárat egyik szerelvényét.

Jön a metróbisztró?

   Fotó: NYTimes.com

Asztalokat tettek be, hogy kényelmes legyen a falatozás és még pincérekről is gondoskodtak – mindeközben a metró természetesen minden megállóhelyen megállt. Az egyelőre kísérleti jelleggel megejtett utazáson volt kaviáros szendvics, libamáj, az édes szájúaknak pedig csokis panna cotta is. A visszajelzésekből ítélve az akció sikerrel zárult: a közönség már várja a folytatást. Azért egy ilyet mi is megnéznénk, mondjuk a kék metró vonalán. A kérdés már csak az: BKV-nál vevők lennének-e egy ilyen ötletre?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top