Gasztro

Vegyszeres paradicsom: reagált a Tesco

A beszállító magyar vállalkozás félrevezette az áruházláncot, hiszen a határértéknél magasabb növényvédőszer-maradékot tartalmazott a paradicsom. A Tesco közleményben reagált.
Vegyszeres paradicsom: reagált a TescoHa nincs termőföld és nincs napfény, a zöldségnek se lesz íze!

Még április közepén mérgező vegyszerrel kezelt paradicsomot találtak a szekszárdi Tescóban a Békés Megyei Kormányhivatal Növény és Talajvédelmi Igazgatóság és a megyei Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságának szakemberei. A Vidékfejlesztési Minisztérium honlapján szereplő adatok szerint az egyik vegyszer (procimidon) 4,5-szerese volt a határértéknek, a másik (diklofluanid) pedig a háromszorosa. A paradicsom első magyarországi forgalomba hozója egy Békés megyei vállalkozó volt. A hivatal a vizsgálat során megállapította, hogy a teljes 4255 kg-os tételt eladták már.

A Tesco frissen kiadott közleménye szerint a hatóság által bevizsgált paradicsomokból országosan mindössze 22 karton, azaz összesen 220 kg paradicsom került forgalomba, ebből 20 kg volt a szekszárdi áruházban. „A Tesco minden esetben jóhiszeműen és kizárólag a beszállítói nyilatkozatok birtokában teszi polcaira az általa forgalmazott termékeket. Sajnálatos módon a magyar vállalkozás félrevezette a Tescót, hiszen a határértéknél magasabb növényvédőszer-maradékot tartalmazott a paradicsom. A Tesco elhatárolódik a magyar beszállító megtévesztésétől és megteszi a szükséges lépéseket vele szemben” – áll a közleményben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top