Gasztro

Mérgező kínai tejport találtak

A közelmúltban 26 tonnányi mérgező, melaminnal dúsított kínai tejport foglaltak le a hatóságok, amit jégkrémgyártáshoz akartak felhasználni. Ez már nem az első eset.

A mérgező tejtől idén sajnos már hárman is meghaltak!

2008-ban hat csecsemő halt bele a melaminmérgezésbe és legalább harmincezer betegedett meg a szintén Kínából származó melaminos babatápszertől, de úgy tűnik, nem tanultak belőle. A leginkább a műanyagiparban festékként használatos vegyszert azért adagolják szívesen a tejhez, mert sűrűbbnek és proteindúsabbnak tűnik tőle, ám úgy tűnik, az emberi egészség a biznisz mellett másodlagos tényező. Ugyan a kínai hatóságok már bezárták az érintett tejport használó gyárat és nyilatkozatot is kiadtak, miszerint a mérgező anyag soha nem került ki onnan, azért nem árt mindezt fenntartásokkal kezelni. Mégiscsak árulkodó, hogy az eset ugyan március végén történt, az információ csak most került nyilvánosságra…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top