Gasztro

Minden második hús fertőzött Amerikában!

Nyers húst rágcsálni nem túl egészséges, ezt tudtuk. A Klinikai fertőző betegségek című új amerikai tanulmány viszont sokkoló adatokkal szolgál: az általunk vásárolt húsok 47%-a van teli az ún. Staphylococcus aureus baktériumokkal.
minden második hús fertőzött Amerikában!Megmutatjuk, hogyan készítsd elő szakszerűen  a marhahúst!

Régóta ismert tény, hogy ez a baktériumfajta okozza a legtöbb ételmérgezéses megbetegedést. Az viszont újdonság, hogy ilyen mértékben van jelen a nyers sertés-, marha- és csirkehúsokban. Különösen aggasztó, hogy a tesztet öt különböző amerikai nagyvárosban is elvégezték, és így jött ki ez a rémisztő eredmény. Normál esetben azt mondanánk, hogy a fertőzés némi antibiotikummal úgyis könnyen legyőzhető. De a helyzet az, hogy a túlzásba vitt gyógyszerhasználat miatt ez a baktériumfajta háromféle antibiotikumra is teljesen immúnissá vált!

A baktérium által okozott fertőzés tünetei gyorsan, az étkezést követő 3–6 órában kialakulnak, és hányingerrel, hányással, hasmenéssel, izomgörcsökkel és fejfájással járhatnak. A pechesebbek enyhe látászavarral és gyomor-bélgyulladással is számoljanak. Ráadásul a baktérium ellenáll a fagyasztásnak is. Ilyen módon tehát nem szabadulhatunk meg tőle. Viszont a megfelelő mértékű sütés/főzés sikeresen elpusztítja, és a konyhai higiénia betartása is jelentősen csökkenti a fertőzés veszélyét. A fenti infók tudatában a steaket tehát mostantól még inkább ajánlott lesz jól átsütve kérni…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top