Gasztro

Kávé & édesség: rafinált desszertharmóniák

A finom kávék és desszertek ízvilága kerek egészet alkot, ráadásul az eper, az ánizs és a fahéj nemcsak ízesítik a kompozíciót, hanem afrodiziákumként is szolgálnak.
 Vörös kávéshake ribizlis muffinnal

Rafinált desszert harmóniák

3 szuper fánkrecept »

Vörös kávéshake

Hozzávalók:
• 2 db Nespresso Roma vagy Decaffeinato Intenso kapszula
• 60 g eper
• 60 g ribizli
• 2 teáskanál cukor
• néhány kocka jég

Elkészítés: a friss vagy kiolvasztott gyümölcsökhöz adj egy evőkanál vizet, mixerben dolgozd össze, majd passzírozd át őket. Készítsd el a kávét, öntsd egy shakerbe a cukorral, a jégkockákkal és a gyümölcsszósszal együtt, jól rázd össze, majd hosszú pohárba töltve kínáld.

Rafinált desszert harmóniák Valentin napra Ribizlis muffin

Hozzávalók:
• 100 g vaj
• 3 tojásfehérje
• 100 g cukor
• 40 g liszt
• 40 g darált mandula
• 1 teáskanál méz
• 125 g ribizli (mélyhűtött)

Elkészítés:
Melegítsd fel a sütőt 180 °C-ra. Olvaszd fel a vajat egy kis edényben és melegítsd, amíg el nem kezd barnulni és buborékokat nem vet. A tojásfehérjét verd kemény habbá, add óvatosan hozzá a cukrot, a lisztet, a mandulát, a mézet és dolgozd össze. Öntsd a tésztát a muffinformákba, és mindegyikre helyezz 3-4 szem ribizlit. Süsd 15 percig, majd vedd ki és hagyd kihűlni.
 

 Barackos-ánizsos jeges kávé erdei gyümölcsös poharas desszerttel

Rafinált desszert harmóniák Valentin napra Barackos-ánizsos jegeskávé

Hozzávalók:
• 2 db Nespresso Livanto kapszula
• 1 db csillagánizs
• 1,5 evőkanál barackszirup
• 50 ml barackjoghurt
• 1-2 jégkocka
• 3 evőkanál tejhab
• reszelt mandula

Elkészítés: Helyezd a csillagánizst egy nagy bögrébe és főzd rá a kávét. 5 percig hagyd ázni, majd vedd ki. A kávét öntsd bele egy shakerbe, add hozzá a jégkockákat, a barackjoghurtot, egy kanálnyi barackszirupot, és jól rázd össze. Öntsd át az italt hosszú poharakba és díszítsd tejhabbal, illetve a maradék baracksziruppal és reszelt mandulával.

Erdei gyümölcsös poharas desszert

Hozzávalók:
• 125 g áfonya, málna (mélyhűtött)
• 50 g barna cukor
• 50 g liszt
• 50 g vaj + egy kiskanálnyi vaj
• 20 g darált mandula
• 1 teáskanál fahéj

Elkészítés: Hevítsd fel a sütőt 200 °C-ra, kenj ki 2 tűzálló poharat vajjal, és helyezd beléjük az erdei gyümölcsöket. Robotgéppel dolgozd össze a cukrot, a vajat, a lisztet, a fahéjat és a reszelt mandulát, míg egynemű tésztát nem kapsz, majd öntsd az egészet a gyümölcsökre. Süsd 180 °C-on 20 percig, majd a forró poharakat óvatosan vedd ki, és hagyd kicsit kihűlni a desszertet.

Tipp: a recepteket másfajta kávéval is kipróbálhatod, ha nincs otthon Nespresso kávégéped.

Hol vásárolhatod meg a Nespresso kapszulákat?

• Interneten: www.nespresso.com »
• A Nespresso Boutique-ban: 1061 Andrássy út 27. Hétfőtől péntekig 10:00–19:00 óra között.
Szombaton 10:00–17:00 óra között.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top