Gasztro

A kövér Amerika nem kér Jamie Oliver segítségéből?!

Jamie "Food revolution" televíziós műsorának forgatása végre fordulóponthoz érhet. A műsor koncepciója ugyanis – miszerint a brit séf megreformálja az amcsi gyerkőcök menzamenüjét – keserű pirula egyes érdekvédelmi szervezeteknek.
Áttörés! Jamie Olivert mégis beengedi egy los angelesi iskola!

Jogod van jót enni! »

A Los Angeles-i hatóságok ott tesznek be a forgatásnak, ahol csak tudnak. A legújabb őrület, hogy Jamie csak abban esetben főzhet a diákoknak, ha a 77 centes napi fejenkénti költség alatt tud maradni, és minden, a kerületi vezetőség által kiírt szabályt betart. Amíg erre nem tesz ígéretet, addig be sem engedik a kamerát az iskolákba!

A tervek szerint Jamie ezúttal Los Angelesben főzött volna a diákokra, ahogy tette a nyugat-virginiai Huntingtonban, de az állandóan akadékoskodó élelmezési szervezet miatt erre egyre halványabb az esély. A szülők és a gyerekek viszont támogatják a kísérletet, és máris 2000 aláírás gyűlt össze azért, hogy a háromhetes program végre elindulhasson.

Áttörés! Jamie Olivert mégis beengedi egy los angelesi iskola!

A nyomás hatására a LAUSD (érdekvédelmi szervezet) hajlandó kamera nélkül beengedni a séfet a menzára, és meghallgatja a véleményét az élelmezésről is. Micsoda kompromisszumkészség!

Vajon hány magyar iskola mennyi kisgyermeke örülne, ha legalább egy hétig Jamie Oliver főzne rájuk.
Na és persze hány anyuka! 

Bővebben a programról »

Tipp – Jamie Oliver honlapja: www.jamieoliver.com »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top