Gasztro

Ünnepre készülődve: a sztárséf receptje

Az adventi időszak az elmélyülés ideje volna, hogy lelkileg is felkészüljünk az ünnepre. Ám a mai világban, a munkahelyen és a gyereknevelés közben szűkös az idő az elmélyülésre, főként ha még az ajándékok beszerzése és a karácsonyi vacsorához való bevásárlás is a nyakunkba szakad.

Egy jó leves nemcsak a hidegben átfagyott, elgémberedett tagjainkat melegíti át, de a lelkünket is. Ráadásul gyorsan elkészül, és a pénztárcánkat sem apasztja le. Jó étvágyat!

 

Gyors, halas (20 perc)

Hozzávalók: 2 l csirkehúsleves vagy zöldségleves (leveskockából), 30 dkg paraj, 50 dkg pangasiusfilé, negyed édeskömény, 20 dkg héjában főtt burgonya, 2 szál sárgarépa, só, 1 citrom

A halat csíkokra, az édesköményt szeletekre, a burgonyát kockára vágjuk. A parajt alaposan megmossuk, és egészben hagyjuk. A sorrend a következő: amikor a leves gyöngyözve forr, a sárgarépát 5 percig főzzük, majd az édesköményt 2-3 percig, aztán a halat 1-2 percig, legvégül a burgonyát és a parajt épphogy leforrázzuk. A végén citromlével és kevés sóval ízesítjük.

Ünnepre készülődve

Ünnepre készülődveAz e heti Nők Lapjában további két (egy olcsó zöldséges és egy különleges, csirkés) leves receptjét találhatjátok!

Az eheti szám tartalmából: 

  • Tényleg itt járt Angelina
  • Miből futja karácsonyra?
  • Címlapon: Pokorny Lia
  • Nők a világ legokosabbjai közt
  • Reggelizz, mint egy király!
  • Boldogabb szeretők lettünk 8 év alatt?

Ha előfizetnél a hetilapra, itt és most megteheted!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top