Gasztro

Pörkölt mogyorós kávé nem csak ínyenceknek

Új kávéspecialitással, a Pike Place-szel köszönti az őszt a Starbucks.
Egy csomag Pike Place ára: 1650 Ft (250 g)
Egy csomag Pike Place ára: 1650 Ft (250 g)

Nem kis várakozás övezte a kávérajongók körében a budapesti Starbucks kávézóban szeptemberben debütáló Pike Place pörkölésű kávék első kóstolóját.

Az új kávé a Starbucksnál már védjegynek számító pörkölési technológiával készült, ám a korábbi kávéktól az különbözteti meg, hogy minden eddiginél lágyabbra pörkölték, így íze könnyedebb, lágyabb a megszokottnál: a kakaó és a pörkölt mogyoró kellemes aromáját érezhetjük benne.

Pike Place – Fantázianév?

Az új kávé elnevezése nem fantázianév – nevét a Seattle-i Pike Place Marketen nyílt első Starbucks üzletről kapta, szimbolizálva azt a 40 év tapasztalatot, amellyel a Starbucks a kávé pörkölése terén rendelkezik.

A hagyományőrzés a Starbucks számára nem csak egy jól csengő kifejezés. Megőriztük az indulás óta alkalmazott, jól bevált pörkölési és keverési technológiákat, amit a fogyasztók igényeinek megfelelően és a még különlegesebb ízek megalkotásának érdekében az évek során továbbfinomítottunk. A Pike Place kávéspecialitásunk nevében is őrzi a gyökereket, mindazt ahonnan 1971-ben indultunk. Úgy is mondhatnánk, hogy 39 év pörkölési tapasztalatát, tudását és szenvedélyét egyesíti ez a kávé.” – nyilatkozta Szász Edit, a Starbucks magyarországi területi vezetője.

A legjobb párosítás: süti és kávé

A Pike Place nagyszerűen párosítható egyéb Starbucks finomságokkal. A kávé enyhén kakaós és pirított mogyorós íze kiváló együttest alkothat a fahéjas tekerccsel, valamint a mogyorós és gyümölcsös muffinnal. Egy időre feledkezz meg a kalóriákról, és próbáld csak ki bátran!

Legyél te is kávéguru!

A heti rendszerességgel szervezett ingyenes kávékóstoló szemináriumokon két kávét hasonlíthatnak össze a résztvevők, és különféle ételekkel is összekóstolhatják őket. Ha szívesen részt vennél egy ilyen eseményen, a Starbucks facebook oldalán értesülhetsz az aktuális időpontokról.

A Starbucksban rendszeresen zajló kávékóstolások időpontjáról, a kávékról itt tájékozódhatsz! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top