Gasztro

GasztroWerk, avagy legyél te is gasztroguru!

Szívesen főznél együtt a legjobb szakácsokkal? Szeretnéd tudni, hova érdemes beülni egy jó vacsorára? Esetleg saját étterem nyitásával kacérkodsz? Akkor jelentkezz a Werk Akadémia ősztől induló gasztrotanfolyamára!

A gasztronómia maga a különleges, érzéki élménybe ágyazott kreativitás és kultúra, sokak szerint a jövő sikerágazata, a magyar gazdaság egyik kitörési pontja. Ezért a Werk Akadémia 2010 októberétől elindítja gasztrotagozatát.*
 
A közel százórás képzés során a résztvevők alapvető információkat és tájékozottságot nyernek a hazai és a nemzetközi gasztronómia legújabb törekvéseiről; betekintést nyernek az étel- és italfogyasztás kulisszatitkaiba; alkalmassá válnak arra, hogy tudatosan rendeljenek, vásároljanak, tájékozódjanak a különböző konyhák, éttermek, borászatok és párlatok kínálata terén. Szakavatott élménytúrák során ellátogatnak a magyar gasztronómia progresszív helyszíneire: éttermekbe, cukrászatokba, borpincékbe, pálinkafőzdékbe. A legjobb szakácsokkal, a legkorszerűbb konyhákban történő közös főzések során nemcsak új készségekkel gyarapíthatják addigi tudásukat a főzés és a sütés terén, hanem csapattá, közösséggé is formálódhatnak.  

GasztroWerk, avagy az érzékek iskolájaA Werk Akadémia tehát olyan felnőttek jelentkezésére számít, akik:
 
1. szeretnének élményeket és információkat nyerni a magyar és a külföldi gasztronómia progresszív törekvéseiről, helyeiről és figuráiról, tehát szeretnék tudni, hogy hová, miért és kiért érdemes beülniük, illetve mit kell nagy ívben kikerülniük;

2. kacérkodnak egy saját étterem, kávézó, kocsma stb. nyitásának a gondolatával;

3. szeretnének a legjobb szakácsokkal és a legkorszerűbb konyhákban közösen sütni-főzni;

4. a legautentikusabb forrásból akarják megtudni, miért is adják a Michelin-csillagot.
 
A tanfolyam vizsgamunkával zárul, melyben a résztvevők vázolják azt az üzleti, marketing- és arculati tervet, mellyel vágyaik éttermét, kávéházát, kocsmáját, cukrászdáját stb. beindítanák. A vizsgamunkákat Lefkovics György és Sztanó Tamás (a Leroy Co. alapítói) bírálják el.
 
A GasztroWerk első szemesztere 2010. október 4. és december 12. között tíz héten keresztül, heti két napon: egy hétköznapon (szerda vagy péntek) és egy hétvégi napon (szombat vagy vasárnap) zajlik.  A húsz alkalomból négy közös főzés Segal Viktorral, Giannival és Wossala Rozinával, három vidéki élménytúra.
 

A képzésben a magyar gasztronómia ismert és elismert képviselői vesznek részt, többek között: Berkes Gyula – Biarritz, Gianni – Pomo D’Oro, Lefkovics György – Leroy Co., Lissák Marcell foodyproducer, Mautner Zsófia – Dining Guide, Chili & Vanilia, Sárkány Bence – Dining Guide, Segal Viktor mesterszakács, Somlai Zsolt – Gyulai Pálinka, Sztanó Tamás – Leroy Co., Vágó Ági – Vendég & Hotel, Vomberg Frigyes foodstylist, Wossala Rozina gasztronómus, valamint további gasztromenedzserek, újságírók, gasztrobrandek képviselői, tehát a hazai gasztroszcéna meghatározó alakjai.
 
A tanfolyam teljes részvételi díja: 157 000 Ft + áfa.
* A tanfolyam húsz fővel indul el.

Részletek: www.werkakademia.hu/gasztrowerk/az-erzekek-iskolaja »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top