Gasztro

Lapos hasat szeretnél? Ne edd ezeket!

Sokszor a puffadás az oka, hogy a hasad a hősiesen elvégzett hasizomgyakorlatok ellenére is domborúbb a kelleténél. Megmutatjuk, milyen ételeket kerülj, ha szeretnél megszabadulni tőle.

Só: ne csak a sótartót tedd el az asztalról – a kész mártások és a tartósított, feldolgozott élelmiszerek is rengeteg nátrium-kloridot tartalmaznak. Ha túl sok sót fogyasztasz, a szervezeted rengeteg vizet tart vissza, így nem csoda, ha puffadtnak érzed magad.

Nyers ételek: egy adag főtt répában ugyanannyi a tápanyag, mint egy adag nyersben, de sokkal kevesebb helyet foglal el az emésztőrendszerben, és könnyebben is emészthető. Érdemes tehát megpárolni a zöldségeket.

Rágógumi: talán nem is veszed észre, de rágózás közben rengeteg levegőt nyelsz. Ez a levegő pedig az emésztőrendszerbe kerülve nyomást fejt ki az emésztőszervekre, felfúj, és domborúvá teszi a hasat.

Cukoralkoholok: a cukoralkoholoknak nevezett édesítők (pl. xilit, maltit) általában a diétás élelmiszerekben, például a cukormentes édességekben találhatók meg. Kalóriát alig tartalmaznak, ám serkentik a gázképződést, és puffadást, esetenként hasmenést okozhatnak.

Lapos hasat szeretnél? Ne edd ezeket!

 

Fűszeres ételek: a borssal, szerecsendióval, szegfűszeggel, chilivel, hagymával, fokhagymával, tormával, ecettel fűszerezett ételek serkentik a gyomorsav-termelést. Ez az arra érzékenyeknél irritációt, puffadást válthat ki.

A 3 leghizlalóbb szokás »

Fogyasztó csodafegyver: a tej! »

3 szuperegészséges fűszer »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top