Gasztro

Hol eszik egy sztárfodrász? Kifaggattuk kedvenceinket…

Azt már tudjuk, hogy a fésűvel és az ollóval hibátlanul bánnak, de vajon mi a helyzet, ha a konyhában kell helytállniuk a sztárfodrászoknak? És előfordult-e már velük, hogy hajszálat találtak az ételükben?
Fotó: Sanoma Archív/ Besenyei Gergely
Fotó: Sanoma-archív/ Besenyei Gergely

Hajas László

A mesterfodrásznak három kedvenc étterme is van, és mindegyiket más-más miatt szereti. „Az egyik kedvencem a Haxen bajor étterem, ahol istenien készítik a májgombóclevest.

Ha szusira vagy olasz különlegességre vágyom, akkor a Tom George étterembe megyek, ha pedig vidéken járunk, akkor a veszprémi Villa Medicibe megyünk ebédelni – itt isteni, vadakból készült levest készítenek.”

Bár családjukban inkább a felesége ragadja kezébe a fakanalat, Laci akkor sem jön zavarba, ha neki kell főznie. „Leginkább télen szoktam elkészíteni azt az ételt, amelyet még az édesanyámtól tanultam. A krumpli közepét kivájom kanállal, teszek bele baconszalonnát, visszarakom a sütőbe, megsütöm, és hagymával, tejföllel tálalom.”

Laci azt mondja előfordult már vele, hogy hajat talált az ételében, de soha nem reklamált. „Én a hajat mindenhogy szeretem, hiszen ez a szakmám – kivéve az ételben. De akkor sem kezdek reklamálni, kiveszem a tányérból, és jóízűen folytatom tovább az étkezést.”


Hol eszik egy sztárfodrász? Kifaggattuk kedvenceinket...Szabados Irene

Az egyetlen hölgy sztárfodrász azt mondja,  ő bizony nem jár étterembe, jobban szeret otthon sütni-főzni. „Szeretek magamnak főzni. Leginkább idényzöldségeket grillezek, párolok, vagy wokban megsütöm őket. Mellőzöm a húst, mert rájöttem, hogy attól fáradékonyabb leszek, és több alvásra van szükségem. Ráadásul az arcom is gyűröttebb lesz, ha nehéz ételeket fogyasztok. Gyümölcs- és zöldségpárti vagyok.” Arra a kérdésre, hogy zavarja-e, ha hajszál kerül az ételébe, Irene nevetve válaszolt: „Nem zavar, hiszen a szalonban lévő hajszálat – bárhová megyek is – viszem magammal, így a konyhába is. Ha vendégségbe megyünk, és hajat találok az ételemben, akkor sem kezdek reklamálni.”

Zsidró Tamás

Tamásnak és feleségének több kedvenc étterme is van, de leginkább a fúziós és a thai konyhát kedvelik. „A Kyoto étterem az egyik kedvenc helyem. Amikor Tokióban voltam, megismertem a japán gasztronómiát – nemcsak a szusit, de a meleg ételeket is. Egyébként imádunk enni a feleségemmel – ez inkább rajtam látszik, rajta nem. A másik kedvencünk a csülök, amelyet a Paulaner sörözőben istenien csinálnak. De sokszor rendelünk is házhoz, akkor indiai és mexikói ételeket fogyasztunk.”

Tamás sok mindent tud főzni, kétszer is megnyerte a Hal a tortán főzőversenyt. „Talán a pisztrángot tudom a legjobban elkészíteni kapros-fokhagymás burgonyával.” A mesterfodrász azt mondja, bár a legtöbb embert nem zavarja, ha hajszál kerül az ételébe, ő azonban azonnal felugrik a tányértól, ha hajat talál az ételében. „Ezt sajnos nem tudom elviselni.”

Fotó: Sanoma Archív/Szabolcs László
Fotó: Sanoma-archív/Szabolcs László

Fodrász.lap.hu »
Étterem.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top