Gasztro

Mosogatás felsőfokon

Mosogatás?!? Sokunknak már a szó hallatán is a hideg futkos a hátán. Pedig nem kell kétségbe esni. Hála a gépesítésnek és a modern gépi mosogatószereknek, ma már úgy is állandó, ragyogó tisztaság uralkodhat edényeink között, hogy a mosatlanokhoz szinte hozzá sem érünk.

Nem tudom, ki hogy van vele, de én a mosogatást kedvelem a házimunkák között a legkevésbé. Mégsem esem pánikba, ha egy nagyobb vendégség végén, a konyhába lépve megpillantom a piszkos edényektől roskadozó asztalt és a tele mosogatót. Hisz manapság már nem számít luxuscikknek egy mosogatógép, amelybe elég csak betenni a zsíros, piszkos edényeket, feltölteni az adagolót a modern gépi mosogatószerek egyikével, és máris elégedetten hátradőlhetünk. Ez a megoldás amellett, hogy a kézi mosogatásnál kevesebb vizet fogyaszt, hatékonyabb is, mintha saját kezűleg súrolnánk az odaszáradt ételmaradékokat.

A mosogatószerek tabletta, gél és por formátumban is kaphatók – mindenki kedvére válogathat közöttük. Ha nem multifunkciós terméket használsz, viszont olyan területen élsz, ahol a víz keménysége meghaladja a 21d-t, mosógéped érdekében adagolj a mosogatószeredhez Somat vízlágyító sót és Somat öblítőszert. Előbbi garantálja a vízlágyító berendezés optimális működését, az utóbbi pedig edényeid cseppmentes száradásáról és csillogásáról gondoskodik.

Mosogatás felsőfokonA multifunkciós tabletták előnye, hogy már egyetlen aprócska tabletta ellátja a vízlágyító, tisztító és öblítő funkciót. Sőt, egyes termékek még ennél is többet tudnak! Az Alacsony Hőmérséklet Aktivátort tartalmazó Somat Perfect multifunkciós mosogatótabletta speciális összetevői például már 40°C-on aktiválódnak, és könnyedén birkóznak meg az olyan különösen makacs foltokkal, mint a keményítőt tartalmazó ételek, a zsír és a teafoltok. Ha 50°C helyett 40°C-on mosogatunk, akár a mosogatásra fordított energia 20%-át is megspórolhatjuk. A Somat Perfect Gel multifunkciós gél ugyancsak könnyedén birkózik meg a problémás szennyeződésekkel: állaga révén teljesen feloldódik, így maximális erővel hat, és nem hagy maga után maradványt az adagolórekeszben.

A széleskörű megoldást nyújtó Somat termékcsaládról még többet tudhatsz meg az új honlapon: www.somat.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top