Gasztro

Ínycsiklandó olasz-francia barátság a konyhában

Az ínycsiklandó Croque Monsieur-ben az a jó, hogy elkészítésekor nyugodtan kísérletezzünk az otthon található alapanyagokkal. Sőt, akár két nemzetközi konyhát is összeházasíthatunk.

Rozmaringos-mozzarellás ciabatta


Ínycsiklandó olasz-francia barátság a konyhában  Hozzávalók 2 személyre:
• 2 ciabatta zsemle
• 1 csirkemellfilé
• 1 teáskanál aprított friss rozmaring
• 2 evőkanál olívaolaj
• 1 darab paradicsom
• 4 szelet mozzarella sajt
• 2 teáskanál vaj
• só, bors

A csirkemellet akkora szeletekre vágjuk, hogy elférjenek a szendvicsben. Sózzuk, enyhén megborsozzuk, és az olívaolajon megsütjük. Mikor elkészültek, megszórjuk az aprított rozmaringgal. A ciabattát félbevágjuk, az egyik oldalát megvajazzuk, és ráteszünk 2 szelet sajtot. Erre jön a csirkemell, majd a paradicsom. Rányomjuk a kenyérre a tetejét, és szendvicssütőben vagy teflonserpenyőben, bármilyen nehezék alatt (hogy jól összenyomódjon a szendvics), kevés vajon megsütjük.

 A márciusi tartalomból:

• Húsvétoljon Kovács Lázárral
• Nyulak és bárányok
• Kínáljuk pogácsával a locsolókat!
• Sietős háziasszony kedvence: levelestészta
• Az öt legjobb kuglóf uzsonnára

Itt tudsz előfizetni!»

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top