nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Böjtölj velünk! Sült padlizsán csípős-savanyú öntettel

Böjtölj velünk! Sült padlizsán csípős-savanyú öntettel

A padlizsán egzotikus, csípős-savanyú öntettel meglocsolva egyszerűen isteni.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Sült padlizsán csípős-savanyú öntettelHozzávalók 2 adaghoz:

  • 1 nagy padlizsán
  • olívaolaj, só, bors

Az öntethez:

  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 zöldcitrom leve
  • 1 kicsi fokhagymagerezd, reszelve
  • ujjnyi friss gyömbér, reszelve
  • fél friss chilipaprika, kimagozva, aprítva
  • 2 teáskanál cukor
  • pirított szezámmag

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A padlizsánokat közepesen vastag (1,5 cm-es) karikákra szeleteljük. Alufóliával bélelt tepsit meglocsolunk olívaolajjal, megszórunk kevés sóval, borssal, és rátesszük a padlizsánkarikákat. A tetejüket szintén megkenjük az olajjal. 20 perc alatt pirosra sütjük (kb. 15 perc után megfordítjuk).
Amíg sül, elkészítjük a dresszinget: összekeverjük az összes hozzávalót.
A sült padlizsánra locsoljuk, tetejét megszórjuk pirított szezámmaggal. Langyosan vagy hidegen tálaljuk.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon