nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Böjtölj velünk! Gombás rakott krumpli

Böjtölj velünk! Gombás rakott krumpli

A klasszikus rakott burgonya is lehet böjtös fogás, csak hús helyett gombával készítsük.
NLCafé
f Ajánlom


Hozzávalók 4 főre:

  • 1,5 kg héjában főtt burgonya
  • 50 dkg csiperke gomba
  • tengeri só
  • 1 csokor petrezselyem
  • kakukkfű
  • olívaolaj
  • bors
  • 3 dl tejföl
  • füstölt szalonna

Gombás rakott krumpli

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, és karikákra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, és felszeleteljük. Kevés olajat melegítünk, és beletesszük a gombát. Magas hőfokon addig pároljuk, míg elfő az összes víz, amit eresztett. Ekkor ízesítjük sóval, borssal, kakukkfűvel, és hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet.

Egy tepsit kikenünk olajjal, és a burgonya felét beleterítjük. Megsózzuk, és rátesszük a gombát. Rátesszük a maradék krumplit, a tetején elkenjük a tejfölt, és befedjük füstöltszalonna-szeletekkel. 160 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük.

601 kcal/adag

Megosztás Facebookon