Gasztro

Kipróbáltuk – 3 különleges téli tea

Te sem vágysz másra a téli zimankóban, mint egy csésze jó illatos, forró italra? Három igazán különleges téli teát ajánlunk neked, hogy felmelegítsd testedet-lelkedet.

Teekanne Kaminabend: roibosh tea narancs-, marcipán- és fahéjízesítéssel

A Teekanne Kaminabend fantázianevű roibosh teája a doboza alapján igazi téli ital, hideg estéken nagyon kellemes elkortyolni egy csészével a kandalló előtt. Ízesítése különleges: narancsos, fahéjas, marcipános.
A dobozban húsz filter sorakozik, egyesével csomagolva. A filtereket szaglászva legelőször a narancsot és a fahéjat ismertem fel. A marcipánt nem találtam benne egészen addig, míg meg nem locsoltam forró vízzel. Most a narancs és a fahéj húzódott háttérbe. Ízében inkább narancsos, a marcipán és a fahéj annyira nem érezhető. Ez azonban egyáltalán nem zavaró, sőt inkább harmonikus, igazán karácsonyi.

Különleges téli teákat teszteltünk

Milford Eismärchen: gyümölcstea forraltbor-ízesítéssel

A tea dobozán az összes gyümölcs és fűszer megtalálható, amitől a forralt bor finom lesz. Kíváncsian nyitottam ki, vajon az illata hasonló lesz-e. Nem kellett csalódnom, a dobozka negyven filtere ontotta magából a karácsonyi vásárok illatát.
Ezt az ízében is megtartja, tényleg olyan, mint a forralt bor, talán kicsit lágyabb. Egyformán érezhető benne a fahéj, a narancs és a szegfűszeg, egyik sem zavaróan erős, vagy nyomja el társait.

Különleges téli teákat teszteltünk

Meßmer Bayram tea: almás, fügés, datolyás

A Bayram tea török almatea, amelyet fügével és datolyával ízesítettek. Doboza nem mondható éppen karácsonyinak, de az ízesítése annál inkább az.
Húsz filtert tartalmaz a doboz, egy csészéhez egy filtert ajánlanak, egy kancsóhoz (kb. 1 liter) négyet. Öt-nyolc percig kell áztatni. Miután felnyitottam a dobozt, enyhe édeskés illatot éreztem csak, pedig valami intenzívebbre számítottam. Azonban miután felöntöttem egy filtert forró vízzel, minden aggodalmam elszállt, zamatos almaillata lett a teámnak. Öt perc után szép barnásvöröses színét is kiengedte.
Az íze kellemesen édeskés és gyümölcsös, egy leheletnyi pedig marad benne az alma savanyúságából is, így egyáltalán nem émelyítő, tökéletes az ízek kombinációja. Az egész szerkesztőség kedvence lett, a három teásdoboz közül ez ürült ki a leggyorsabban.

Különleges téli teákat teszteltünk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top