Gasztro

Calzone (töltött, hajtogatott pizza)

Jó lenne, ha valaki házhoz szállítaná a családnak a vacsorát, mi pedig megszabadulhatnánk a főzés nyűgjétől. A pizzarendelés erre azonban csak ideig-óráig jelent megoldást, hiszen az így kapott étel nem csak drága, de az íze általában meg sem közelíti a frissen sütött háziét.

Hozzávalók:

Calzone (töltött, hajtogatott pizza)

Elkészítés:

A pizzaalapot kerek sütőformába tesszük, megkenjük a pizzaszósszal. Az egyik felére ráhelyezzük az apróra vágott sonkát, a felszeletelt gombát, és vastagon meghintjük reszelt sajttal.
A széleit átsimítjuk egy kevés vízzel, majd ráhajtjuk a tészta másik felét úgy, hogy félhold alakú pizzánk legyen.
A széleket lenyomkodjuk, a tetejét kicsit megszurkáljuk, majd betoljuk a sütőbe. 20-25 perc alatt készre sütjük.
A tetejére kanalazhatunk a pizzaszószból.

Egészben sült vörösboros camembert A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Sörrel turbózott húskülönlegességek
• Lajos Mari almás édességei
• Grillezzünk a szobában

 Fizess elő A Nők Lapja Konyhára!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top