Gasztro

Erdei gyümölcstorta

Hozzávalók:

  • 20 dkg leveles tészta
  • 3 tojás
  • 6 dkg cukor
  • 6 dkg liszt
  • 6 dl tejszín
  • vegyes erdei gyümölcs (szamóca, áfonya, szeder, málna)
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag zselatin fix

A cukorsziruphoz:

  • 5 dkg cukor
  • 1,5 dl víz
  • fél citrom héja és leve

Elkészítés:

A mirelit leveles tésztát felengedjük, és 2 darab 15 cm átmérőjű, kerek lapot nyújtunk belőle. Megszurkáljuk villával, majd hűtőben pihentetjük, vízzel permetezzük, és 200 C fokon aranybarnára sütjük. Miután megsült, félretesszük hűlni. A tojásból, a lisztből és a cukorból klasszikus módon piskótát készítünk, és egy 15 cm átmérőjű kerek lapot sütünk.

A cukorsziruphoz a hozzávalókat kis lábasban felforraljuk, és hagyjuk kihűlni.

A tejszínt a porcukorral és a zselatin fixszel kemény habbá verjük.
A torta összeállításakor az egyik kisült leveles tésztára rákenjük a tejszínhab felét, és rászórjuk a megmosott gyümölcsök felét. Ráhelyezzük a piskótalapot, és átitatjuk a citromos sziruppal. Ha jól beitta, ráhelyezzük a tejszínhab másik felét és a maradék gyümölcsöt. A könnyebb szeletelés érdekében a felső leveles tésztából készült lapot előre cikkekre vághatjuk, és így helyezzük a krém tetejére.

Hűtőben 2 órát pihenni hagyjuk, ezután szeleteljük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top