Gasztro

Barackos-málnás “rácsos” sütemény

Barackos-málnás „rácsos” süteményHozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg cukor
  • 1,5 dl tejszín
  • 10 dkg tejföl
  • 15 dkg vaj olvasztva
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • vaj és liszt a formához


A krémhez:

  • fél csomag vaníliás pudingpor
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál cukor
  • 3 dkg vaj
  • 2 evőkanál víz
  • a díszítéshez málna és barack

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük, és simára keverjük. A vajazott-lisztezett formát félig töltjük a tésztával. Először 180 C fokon 10 percig sütjük, majd hogy jól átsüljön, 150 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.

A tejszínt a cukorral és a citrom héjával felforraljuk, a pudingporral és a vízzel simára keverjük, és a tejszínhez öntve pudingot főzünk belőle. Még forrón hozzáadjuk a vajat, és elkeverjük benne, majd félretéve hagyjuk kihűlni.

A kisült tésztát a peremétől számítva egy centivel beljebb körbevágjuk, ezzel elősegítve azt, hogy egy 1 cm vastag tészta réteget kiemeljünk, itt lesz ugyanis a puding helye. Ide töltjük a kihűlt pudingot, melyet málnával és barackkal díszítünk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top