Gasztro

Mozzarellás-parajos rizs

Egy japán legenda szerint Amaterasu napistenasszony unokáját bízta meg azzal, hogy a mennyei mezőkön rizst vessen. Adódott azonban egy kis probléma, és az isteni eledelből néhány szem leperdült a Földre – így ismerték meg a halandók a rizst, ami azóta is az emberiség egyik legfőbb tápanyagforrása.

Hozzávalók:

  • 12,5 dkg jázmin rizs
  • 15 dkg parajlevél (friss és mirelit egyaránt jó)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg mozzarella sajt, kockára vágva
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 dl tejszín

Mozzarellás-parajos rizs

Elkészítés:

A rizst feltesszük főni annyi vízben, hogy ellepje, időnként megkeverjük. Körülbelül 20 perc alatt megpuhul, fedő alatt még párolódni hagyjuk.
Egy nagyobb serpenyőbe olívaolajat teszünk, és rádobjuk a kinyomkodott spenótleveleket. Hagyjuk felmelegedni, majd beletesszük a rizst és a kockákra vágott mozzarella sajtot.

Hozzáöntjük a tejszínt, és néhányszor alaposan átforgatjuk.

Egészben sült vörösboros camembert A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Sörrel turbózott húskülönlegességek
• Lajos Mari almás édességei
• Grillezzünk a szobában

 Fizess elő A Nők Lapja Konyhára!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top