Gasztro

Görög mézes süti

A görög édességeken a keleti hatás érződik, legtöbbször mézzel készülnek, és igen édesek. A sütemény édességét a szirup töménységével kedvünkre szabályozhatjuk!

Hozzávalók:

  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre durvára vágott dió
  • 3 tojás
  • fél bögre olvasztott vaj
  • negyed bögre cukor
  • negyed bögre natúr joghurt
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 narancs reszelt héja
  • vaj és liszt a forma kikenéséhez

A sziruphoz:

  • 1 narancs leve
  • fél bögre méz
  • 2 evőkanál cukor
  • fél bögre víz

Görög mézes süti

Elkészítés:

Nagy keverőtálban keverjük össze a sütemény alapanyagait.

Vajazzunk ki egy tortaformát vagy kis méretű muffinformákat, és töltsük a tésztát a formák háromnegyedéig. 180 C fokra előmelegített sütőben 40-45 percig süssük.

Közben készítsük el a szirupot:
öntsük a mézet, a cukrot és a narancslevet a vízhez. Forraljuk fel, és forrástól számítva 5 percig főzzük a szirupot. A kisült süteményt locsoljuk meg alaposan a sziruppal, majd legalább 3 órára tegyük a hűtőbe, hogy a szirup mindenhol átjárja.

Egészben sült vörösboros camembert A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Sörrel turbózott húskülönlegességek
• Lajos Mari almás édességei
• Grillezzünk a szobában

 Fizess elő A Nők Lapja Konyhára!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top