Gasztro

Gombás-citromos rizs

Hozzávalók:

  • 40 dkg gomba
  • 25 dkg jázmin rizs
  • 1 citrom héja
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors

Gombás-citromos rizs

Elkészítés:

Egy evőkanál olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd rátesszük a megtisztított és felszeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk, rászórunk egy mokkáskanálnyi reszelt citromhéjat. Hozzákeverjük a zúzott fokhagymát és a finomra vágott petrezselyemzöldet, majd fedő alatt, saját levében puhára pároljuk.
Közben a rizst a megmaradt olajon kicsit megpirítjuk, meglocsoljuk a citrom kifacsart levével, és feltesszük főni annyi vízben, hogy ellepje.

A megfőtt rizst a gombához keverjük, és apróra vágott petrezselyemmel hintjük meg.

Egészben sült vörösboros camembert A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Sörrel turbózott húskülönlegességek
• Lajos Mari almás édességei
• Grillezzünk a szobában

 Fizess elő A Nők Lapja Konyhára!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top