Gasztro

Rizses-barackos rétes

Mirelit vajas tésztából készült különleges rétes

Hozzávalók 2 rúdhoz:

  • 1 csomag mirelit vajas tészta
  • 3-4 darab friss vagy 1 kis konzerv barack
  • 15 dkg rizs
  • 5 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg vaj

Rizses-barackos rétes

Elkészítés:

A rizst a tejben a cukor hozzáadásával puhára főzzük (a tej mennyisége függ a rizs fajtájától is, ha nem puha még, adjunk hozzá pluszban tejet vagy vizet).
Amikor megpuhult, hozzáadjuk a citromhéjat és a vaníliás cukrot, majd a vajat és a feldarabolt barackot. Lefedjük alufóliával, és hagyjuk pihenni fél órát.
Ezután egy tálra borítjuk, hogy teljesen kihűljön, majd a lisztezett deszkán 2 mm vékonyra nyújtott, hosszában kettévágott tésztacsíkokra halmozunk belőle.
Tojással megkenjük a tészta széleit, és a töltelékre hajtva egymásra hajtjuk úgy, hogy fedjék egymást. Tojással megkenjük, és 180-190 C fokos gőzös sütőben aranybarnára sütjük.

Egészben sült vörösboros camembert A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Sörrel turbózott húskülönlegességek
• Lajos Mari almás édességei
• Grillezzünk a szobában

 Fizess elő A Nők Lapja Konyhára!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top