Gasztro

Ricottás-bazsalikomos-sonkás rétes

Hozzávalók 2 rúdhoz:

  • 1 csomag réteslap
  • 1 dl olaj a lapok kenéséhez
  • 1 tojás a rétes megkenéséhez

A töltelékhez:

  • 60 dkg ricotta túró
  • 10 dkg vékony, szárított sonka (pármai, serrano)
  • friss bazsalikom apróra vágva
  • só, bors
  • 1 egész tojás

Ricottás-bazsalikomos-sonkás rétes

Elkészítés:

A bazsalikomleveleket megmossuk, aprítjuk, összekeverjük a ricottával és a tojással, majd sózzuk, borsozzuk. A réteslapokat megkenjük az olajjal (egyszerre 3-4 darabot), a szélére teszünk egy csíkot a töltelékből, majd befedjük egy szelet sonkával.
Erre megint ricottás töltelék és újabb sonkaréteg kerül, míg a töltelék fele elfogy.
Ugyanezt megismételjük a másik adag réteslappal, majd mindkettőt feltekerjük, megkenjük tojással, és 180 C fokos sütőben pirosra sütjük.

A tetejét megszórhatjuk olajos magvakkal, még finomabb lesz tőle.

Egészben sült vörösboros camembert A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Sörrel turbózott húskülönlegességek
• Lajos Mari almás édességei
• Grillezzünk a szobában

 Fizess elő A Nők Lapja Konyhára!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top