Gasztro

Hússal töltött hagyma

A hagyma kihagyhatatlan a legtöbb húsos vagy zöldséges ételből, de mindig csak afféle mellékes hozzávaló, sosem főszereplő. Mi most olcsósága miatt a középpontba helyeztük, és olyan ételeket kreáltunk belőle, amelyek "nem jöhettek volna létre hagyma közreműködése nélkül".

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 fej tisztított vöröshagyma
  • 30 dkg darált sertéscomb
  • 2 szelet szikkadt kenyér tejbe áztatva és kinyomkodva
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 szál kakukkfű
  • tengeri só, frissen őrölt feketebors

Hússal töltött hagyma

Elkészítés:

A hagymákat enyhén sós, forrásban lévő vízbe tesszük, és kb. 10 percig főzzük.

Ezután burgonyavájóval vagy kézzel kiszedjük a belsejét úgy, hogy a külső két-három réteg megmaradjon. (Fontos, hogy a hagymának legyen tartása.)

A darált húst összekeverjük a kenyérrel, a tojással, a finomra vágott petrezselyemmel, sóval és borssal. Alaposan összedolgozzuk, és beletöltjük a hagymákba. Zsiradékkal kikent, hőálló tálba tesszük, és 180 C fokos sütőben legfeljebb 30 perc alatt megsütjük.

Forrón, esetleg tejföllel meglocsolva tálaljuk.

 

Egészben sült vörösboros camembert A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Sörrel turbózott húskülönlegességek
• Lajos Mari almás édességei
• Grillezzünk a szobában

 Fizess elő A Nők Lapja Konyhára!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top