Gasztro

Sült padlizsán csípős-savanyú öntettel

A padlizsán sokoldalú őszi alapanyag, az egzotikus, csípős-savanyú öntettel meglocsolva feltétlenül próbáld ki, isteni

Sült padlizsán csípős-savanyú öntettelHozzávalók 2 adaghoz:

  • 1 nagy padlizsán
  • olívaolaj, só, bors

Az öntethez:

  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 zöldcitrom leve
  • 1 kicsi fokhagymagerezd, reszelve
  • ujjnyi friss gyömbér, reszelve
  • fél friss chilipaprika, kimagozva, aprítva
  • 2 teáskanál cukor
  • pirított szezámmag

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A padlizsánokat közepesen vastag (1,5 cm-es) karikákra szeleteljük. Alufóliával bélelt tepsit meglocsolunk olívaolajjal, megszórunk kevés sóval, borssal, és rátesszük a padlizsánkarikákat. A tetejüket szintén megkenjük az olajjal. 20 perc alatt pirosra sütjük (kb. 15 perc után megfordítjuk).
Amíg sül, elkészítjük a dresszinget: összekeverjük az összes hozzávalót.
A sült padlizsánra locsoljuk, tetejét megszórjuk pirított szezámmaggal. Langyosan vagy hidegen tálaljuk.

Egészben sült vörösboros camembert A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Sörrel turbózott húskülönlegességek
• Lajos Mari almás édességei
• Grillezzünk a szobában

 Fizess elő A Nők Lapja Konyhára!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top