Gasztro

Spagetti fokhagymás vargányával és pirított morzsával

Az esőzésekkel egyre több erdei gomba (vargánya, rókagomba) jelenik meg, egyik izgalmasabb, mint a másik.

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 20 dkg spagetti tészta
  • 10 dkg friss vargánya
  • 4 gerezd fokhagyma, szeletekre vágva
  • 1 szelet kenyér morzsája
  • 3 dkg vaj
  • 5 dkg pirított, durvára darált mandula
  • friss petrezselyem
  • olívaolaj

Spagetti fokhagymás vargányával és pirított morzsával

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük. Közben a kenyér héját eltávolítjuk, belsejét aprítógépben morzsává daráljuk. A morzsát a vajon ropogósra sütjük.
A gombát megtisztítjuk, majd vastagabb szeletekre vágjuk. Olívaolajon megpirítjuk a fokhagymaszeleteket, majd hozzáadjuk a vargányát, és pirosra sütjük.

A tésztát összekeverjük a darált mandulával, az olívaolajjal és a friss petrezselyemmel, majd hozzáadjuk a fokhagymát és vargányát. Azonnal tálaljuk.

Egészben sült vörösboros camembert A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Sörrel turbózott húskülönlegességek
• Lajos Mari almás édességei
• Grillezzünk a szobában

 Fizess elő A Nők Lapja Konyhára!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top