Gasztro

Csábító előételek

Az előétel kitűnő felütése lehet egy jó menüsornak, és amennyire látványos és hálás, elkészítése annyira egyszerű. Nem beszélve arról, hogy egy baráti összejövetel alkalmával magukban is remekül bevethetők a csipegetni való falatkák.

Több országban – de legfőképpen a mediterrán területeken – nagy hagyománya van a könnyű csipegetős falatok fogyasztásának. Itt a mezedesszel vagy antipastival kezdődő, kényelmes, családi és baráti körben zajló vacsorák több órán át is eltarthatnak. Mi ritkábban, leginkább különleges alkalmakkor kínálunk apró fogásokat vendégeinknek.

Számos összeállításban létezhet: prosciutto e melone (pármai sonka dinnyével), dolmades (töltött szőlőlevél), bruschetta (pirított kenyér paradicsommal vagy olívapástétommal), hogy csak a legismertebbeket említsük. A sikeres előétel legfőbb titka, hogy ne legyen laktató, és ne legyen nehéz a gyomornak. Legfőbb funkciója, hogy meghozza az étvágyat a főfogások elfogyasztásához. Ebben segíthet a pikáns fűszerezés és a látványos tálalás is. Csak legyen elég ötletünk ezeknek az étvágygerjesztő apróságoknak a kitalálására!

 
Recept.lap.hu »
Étel.lap.hu »
Leves.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top