Gasztro

Túrós-epres mini tekercs

Hozzávalók: a tésztához:

  • 4 tojás
  • 8 dkg cukor
  • 7 dkg liszt
  • 2 dkg holland kakaópor
  • 3 dkg olvasztott vaj

a töltelékhez:

  • 40 dkg túró
  • 15 dkg mascarpone
  • 12 dkg porcukor
  • fél citrom héja
  • 2 csomag vaníliás cukor

a díszítéshez:

  • eper
  • tortazselé
    Túrós-epres mini tekercs

Elkészítés:

Így lesz egy kis eper és túró felhasználásával a nagyi-féle lekváros piskótatekercsből látványos és különleges édesség. A tészta hozzávalóiból klasszikus módon csokoládés piskótát készítünk, az olvasztott vajat a végén keverjük hozzá. Sütőpapírral fedett tepsire vékony (fél centis) lapot kenünk, majd sütés után liszttel megszórjuk, és megfordítjuk, hogy ne száradjon ki.

A töltelék hozzávalóit egy tálba tesszük, és jól kihabosítjuk. A kétharmad részével megkenjük a piskótalapot, és apróra vágott eperkockákat dobálunk bele. Nem baj, ha megfogja a túrót, úgy is nagyon jól fog kinézni. Szorosan feltekerjük, hűtőbe tesszük egy órára dermedni, majd rudakra vágjuk. Megkenjük a maradék krémmel, eperszeletekkel díszítjük. A tortazselét a leírtaknak megfelelően elkészítjük, és megkenjük vele a roládokat, ez egy kiváló trükk arra, hogy süteményünk fényes legyen.

Elkészítési idő:
kb 50 perc

Joghurttorta friss gyümölcsökkel
A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top