Gasztro

Cseresznyés pite

Cseresznyeérés idején valamiért kódolva vagyunk a pitesütésre. Az egyszerű cseresznyés piskóta helyett most egy omlós és kevert tésztából összeállított pitét ajánlunk, bárkit megkínálhatunk vele, 2-től 99 éves korig mindenki szeretni fogja.

Cseresznyés piteHozzávalók 4-6 darab mini vagy egy nagy pitéhez:

Az omlós tésztához:

  • 16 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 6 dkg porcukor
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 1 tojássárgája

A kevert tésztához:

  • 12 dkg tejföl
  • 1 egész tojás
  • 4 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél citrom reszelt héja
  • 0,5 dl tejszín
  • magozott cseresznye

Elkészítés:

Fázisok:

  1. Az omlós tészta hozzávalóit egy nagy tálba mérjük, majd tésztává gyúrjuk.
  2. Lisztezett nyújtódeszkán akkora kerek lapot vagy lapokat nyújtunk, amellyel a formát vagy a kis formákat ki tudjuk bélelni. 
  3. A kevert tészta hozzávalóit egy tálban sima tésztává keverjük. A magozott cseresznyéket az omlóstésztával kibélelt forma aljára tesszük, erre halmozzuk a kevert tésztát. A tetejét még cseresznyével díszíthetjük. 170 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

Cseresznyés pite
Cseresznyés pite
Cseresznyés pite


Tipp:
Cseresznyén kívül más gyümölccsel is elkészíthetjük, például kockára vágott almával, barackkal, szilvával, körtével. Még forrón vaníliafagylalttal is tálalhatjuk

Elkészítési idő: kb. 50 perc

Joghurttorta friss gyümölcsökkel
A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top