Gasztro

Cseresznyefagylalt

Az Egy gésa emlékiratai című könyvben nagy szerep jutott a cseresznyefagylaltnak, ami azóta izgatta a fantáziánkat. A mi életünket ugyan nem változtatta meg annyira, mint a főhősét, de felvettük a rendszeresen elkészítendő desszertek listájára.


CseresznyefagylaltHozzávalók kb. 8 adaghoz:

1. rész:

  • fél liter tejszín
  • 5 tojássárgája
  • 12 dkg cukor

A tojássárgáját a cukorral kihabosítjuk, ráöntjük a forró tejszínt, majd együtt újra felforraljuk, vigyázva, hogy ne csapódjon ki. Lehűtjük.

2. rész:

  • 35 dkg magozott cseresznye
  • 6 evőkanál cseresznyepálinka
  • 6 evőkanál porcukor
  • 2 citrom leve
  • 2 evőkanál Amaretto likőr

A cseresznyét a pálinkával, az Amarettóval, a cukorral és a citrommal jól elkeverjük, majd egy éjszakára (vagy legalább 6 órára) a hűtőben érni hagyjuk, utána leturmixoljuk.

3. rész:

  • 3 tojásfehérje
  • 9 dkg cukor

A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.

A főzött alapot a cseresznyepéppel elkeverjük, majd óvatosan a habbal lazítjuk. Fagyálló edénybe töltjük, és lefagyasztjuk. Tejszínhabbal és friss cseresznyével tálaljuk.

Elkészítési idő:
45 perc + 6 óra érlelés + fagyasztás

Joghurttorta friss gyümölcsökkel
A júliusi tartalomból:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top