Gasztro

Csokoládés habos torta friss cseresznyével

Hozzávalók:

  • 15 dkg tejföl
  • 2 egész tojás
  • 20 dkg liszt
  • 3 dkg holland kakaópor
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 narancs héja
  • 1 dl tej
  • cukrozott tejszínhab, friss cseresznye, esetleg tört pisztácia a tálaláshoz

Csokoládés habos torta friss cseresznyével

Elkészítés:

A száraz anyagokat egy tálba mérjük, majd a tejföllel, a tojással, a vajjal és a tejjel sima tésztává keverjük. Kerek tortaformába töltjük, és magozott cseresznyéket nyomkodunk bele. 170 C fokon kb. 20 perc alatt megsütjük. Kihűlés után cukrozott tejszínhabbal és friss cseresznyével díszítjük.

Tipp:
Ha a tésztát kakaópor nélkül készítjük, majd csak az egyik felébe teszünk kakaóport, és a két színű masszát váltakozva töltjük a formába, vagy nyomózsákból spirálisan egymás mellé nyomjuk ki őket, márványos mintát kapunk.


Elkészítési idő:
40 perc

Joghurttorta friss gyümölcsökkel
A júliusi tartalomból:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top